Lokakuu 2017

Pohjois-Karjalan Psykologiyhdistyksen vuoden 2015 toimintakertomus

Kuluneena vuonna yhdistyksen toiminnan painopisteinä olivat edunvalvonta, psykologien yhteiset ammatilliset kysymykset, ammatti-identiteetin ja omien ammatillisten rajojen selkiinnyttäminen sekä kollegiaalinen tuki. Toiminta oli edellisten vuosien tapaan vakiintunutta ja kiitettävän aktiivista. Yhdistyksessä oli vuoden 2015 lopussa 294, Luku sisältää kaksoisjärjestäytyneet ja eläkkeellä olevat henkilöt. Jäsenmäärä on ollut nousussa viime vuosina.

Jäsenmäärä yhteensä

Joista työttömiä

Varsinaiset jäsenet

Kaksoisjärjestäytyneet

Eläkeläiset

Opiskelijat

Joista työttömyyskassan jäseniä

Jäseniä 4,2 % Suomen psykologiliiton jäsenmäärästä (1.1.2016 jäsenmäärä 7021)

Pokan jäsenet sovellusaloittain (jäsen voi ilmoittaa kaksi sovellusalaa)

Perusterveydenhuolto

Aikuisten mielenterveystyö

Lasten ja nuorten mielenterveystyö

Perheneuvonta

Työterveyshuolto

Kuntoutus

Neuropsykologia

Psykoterapia

Koulupsykologia

Ammatinvalintapsykologia

Työ- ja organisaatiopsykologia

Hallinnollinen työ

Yliopistollinen tutkimus ja opetus

Muu opetus ja koulutus

vankeinhoito

Muu ala

Kehitysvamma-ala

Yhdistyksen johtokunta vuonna 2015 oli seuraava:

-       Puheenjohtaja Mirja Kuiri

-       Varapuheenjohtaja Kati Kormano-Turunen

-       Sihteeri Aino Piiparinen (varajäsen Tuuli Paajanen)

-       Jäsensihteeri Susanna Kauppinen (varajäsen Hanna Lahtinen)

-       Talousvastaava Minna Kontturi (varajäsen Anne-Maria Ahokas)

-       Opiskelijajäsen Roope Rytkönen (varajäsen Aleksis Aronen)

-       Tilintarkastajat Merja Koivuluhta ja Esko Jumppanen varalla Irma Haanpää ja Ritva Ruponen

·       Liittovaltuuston edustus

o   Katja Tuononen, Kati Kormano-Turunen, Elisa Järvinen, Tuulia Leinonen, Sirpa Tokola-Kemppi ja Hanna Lahtinen

Johtokunnan kokoontuminen

Johtokunta kokoontui vuonna 2015 kokoustamaan 12 kertaa, näiden lisäksi pidettiin kevät- ja syyskokous.

Yhdistyksen muut edustukset

Yhdistyksen edustajana monikulttuurispsykologian toimikunnassa oli Irma Haanpää, aikuisten mielenterveystyön toimikunnassa Maarit Hamunen ja oikeuspsykologian toimikunnassa Hanna Lahtinen.

Kunnan palkkatoimikunnassa yhdistyksen edustajina toimivat Saija Moilanen sekä Kristiina Jalovaara, Marjaana Sirviö ja Asta Haapalainen.

Akavan alueverkoston edustajana toimi Mirja Kuiri.

Tuula Hynninen toimi yhdistyksen edustajana liiton hallituksessa.

KanTa-yhteyshenkilönä toimi Maarit Hamunen .

Sääntömääräiset kokoukset

Kevätkokous pidettiin Pohjois-Karjalan keskussairaalan lastenpsykiatrian yksikön tiloissa 20.3.2015. Kevätkokous alkoi ammatillisella iltapäivällä, jonka aikana tutustuttiin lastenpsykiatrian tiloihin ja toimintaan. Varsinainen kokous aloitettiin klo 16.00, ja siihen osallistui  9 jäsentä.

Syyskokousta vietettiin 3.10.2015 Outokummussa. Tilaisuus alkoi reippaalla kävelylenkillä Särkiselän maisemissa, jonka jälkeen jatkettiin lounaalla Outokummun vanhalla kaivoksella ravintolassa. Lounaan jälkeen järjestettiin varsinainen syyskokous, johon osallistui 15 jäsentä.

Yhteistyö yhdistyksen ja Itä-Suomen yliopiston psykologian oppiaineen kanssa

Yhdistys järjesti yliopiston kanssa yhteisseminaarin 29.4.2015. Yhteisseminaariin, aiheena oli monikulttuurisuus, siihen osallistui noin 30 henkilöä. Psykologiyhdistys järjesti tilaisuuteen myös kahvituksen.

Muuta toimintaa:

Tammiriehaa vietettiin 24.1.2015 TRE-menetelmään tutustumalla. Jari Saksa kertoi menetelmästä ja esitteli sitä osallistujille.

Keväthellausta vietettiin Portugali-teemalla Joensuun Pakkahuoneella 5.6.2015. Tässä yhteydessä päästiin tutustumaan Portugalin matkan tunnelmaan. Tarjolla oli ruokaa ja juomaa. Iltaa vietettiin rennossa tunnelmassa ja illaksi oli järjestetty valokuvaesitys Portugalin matkaan liittyen. Portugali-iltaan osallistui noin 15 yhdistyksen jäsentä.

Vuonna 2015 yhdistys järjesti Portugalin matkan 6.4–11.4, matkalle osallistui 13 yhdistyksen jäsentä.

Mirja, Roope ja Aino olivat marraskuussa mukana fuksi-illassa ja markkinoivat Pokkaa opiskelijoille.

Vuonna 2015 yhdistys perusti myös TRE harrasteryhmän, jonka kustannuksiin yhdistys osallistui.

Yhdistys järjesti myös valokuvakilpailun liittyen uusiin nettisivuihin ja niiden ulkoasuun. Valokuvakilpailun voitti Roosa Hämäläinen jonka valokuva on nyt yhdistyksen kotisivujen yläpalkissa.

Tiedotus ja muu toiminta

Tiedotuksessa käytettiin pääasiassa yhdistyksen jäsenten sähköpostilistaa. Tiedotuksessa käytettiin myös yhdistyksen Facebook-ryhmä, joka on tarkoitettu yhdistyksen jäsenille. Siellä tiedotettiin muun muassa tulevista tapahtumista. Ylläpitäjinä toimivat johtokunnan jäsenet.  Kevätkokouksesta ja syyskokouksesta tiedotettiin lisäksi jäsenille vielä perinteisillä kirjeillä.

Vuonna 2015 aloitettiin yhdistyksen uusien nettisivujen suunnittelu ja toteutus. Roope ja Mirja veivät asiaa aktiivisesti eteenpäin. Vuoden lopussa yhdistykselle saatiin lopultakin toimivat kotisivut.