Vuonna 2017

Pokka on ajassa elävä ja aktiivinen ammatillinen yhdistys, joka edistää jäsentensä hyvinvointia, osaamista ja yhteisöllisyyttä.


Yhteistyö

Rohkeus

Ilo 

Avoimuus 

Moniäänisyys

Helmikuu 2018
ma ti ke to pe la su
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28

 

Pokan johtokunnan edustajat Jenny ja Suvi valmiina matkaan

 

Lauantaina 22.4.2017 Pokan sihteeri Jenny ja taloudenhoitaja Suvi osallistuivat psykologiliiton järjestämään yhdistysten koulutus- ja neuvottelupäivään hotelli Simonkentän kokoustiloissa Helsingissä. Paikalla oli myös useiden muiden paikallisyhdistysten aktiivijäseniä, joiden kanssa päivän aikana päästiin vaihtamaan ajatuksia yhdistysten toiminnasta.

 
Liitto tarjosi meille pitkän matkan osallistujille lennot ja yöpymisen samaisessa hotellissa. Aamulento klo 8.45 oli myöhässä noin tunnin sankan sumun takia, ja ehdimme jo huolestua, pääsemmekö lainkaan matkaan. Lentoon kuitenkin päästiin ja Helsingin päässä kiiruhdimme lentokentältä taksilla kokouspaikalle. Myöhästymiset harmittavat aina, mutta aktiivisina yhdistysihmisinä me keskustelimme jo matkan aikana aamupäivän teemoista eli yhdistyksen asioista, psykologien työtilanteesta ja Sotesta, joten emme kokeneet jääneemme paljostakaan paitsi myöhästymisemme vuoksi. Onneksemme saamme myös luentodiat käyttöömme. ? 
 
Hieman arasti me astelimme kokoustilaan liiton puheenjohtaja Annarilla Ahtolan ollessa täydessä vauhdissa kertomassa Sotesta -- tietenkin ainoat vapaat istumapaikat olivat aivan huoneen etuosassa, jonne emme päässeet hipsimään muiden huomaamatta. Etukäteistekstari myöhästymisestä oli kuitenkin ehtinyt perille, joten ehkemme siksi saaneet kovin tiukkoja katseita osaksemme. 
 
Päivän aiheina oli monipuolinen kattaus ajankohtaisia asioita: Annarillan johdolla Sote-kuulumisia (joskaan ei mitään erityisen uutta tai mullistavaa), pääsihteeri Annamari Jokisen kertomana palkkaus- ja edunvalvonta-asioita (aina kiinnostavaa) sekä Nuorten Psykologien verkoston (NPV) puheenjohtaja Tino Karolaakson esitys NPV:n toiminnasta. Kävi ilmeiseksi, että joillakin paikkakunnilla NPV on hyvinkin aktiivinen toimija. Karolaakson alustuksen jälkeen me pohdimme pienryhmissä sitä, kuinka sekä paikallisyhdistykset että NPV voisivat hyötyä vastavuoroisesti yhteistoiminnasta ja saimme kuulla, kuinka joillakin paikkakunnilla on jo aktiivista yhteistyötä mm. tapahtumien ideoinnissa ja järjestämisessä. Esimerkiksi Oulussa järjestetään "psykoklubi-iltoja", joihin valitaan joku sovellusala ja matalalla kynnyksellä joku paikallinen kokenut psykologi alustamaan yhteistä keskustelua aiheesta  tietotaidollaan --> tässähän voisi olla meillekin ideaa(?) ?
 
Totesimme Joensuun osalta, että vaikka meillä NPV ei olekaan (tietääksemme) kovin aktiivinen, niin meillä on jo toimivaa yhteistyötä nuorten psykologien kanssa mm. Oidipus-yhteistyön ja johtokunnan opiskelijajäsenten kautta. Toki yhteistyötä on aina hyvä laajentaa ja syventää, joten jos joku nuoreksi tai nuorenmieliseksi itsensä tunteva psykologi lukee tämän ja kiinnostuu yhteistyöstä, niin lupaamme ottaa sinut ja ideasi ilolla vastaan. Luonnollisesti sama koskee ihan kaiken ikäisiä psykologeja alueellamme!! Johtokunnan puolelta toivomme avoimuutta, moniäänisyyttä ja matalan kynnyksen osallistumista.
 
Päivän anti meille uusille yhdistyksen toimijoille oli hyödyllinen, innostava ja rohkaiseva. Ja mukavana lisänä informaatiolle ja ajatusten vaihdolle mainittakoon myös liiton tarjoama runsas ja maittava buffetlounas sekä iltapäivällä päätöskahvit monine hedelmäisine ja marjaisine snack-paloineen. Kyllä meidän kelpasi. 
 
Ilta jatkui rennoissa merkeissä kuohuviinilasillisilla, shoppailulla ja hotellilla saunomisella  sekä antoisilla keskusteluilla niin yhdistyksen asioista kuin vähän sitten muistakin asioista ?.  Kaiken kaikkiaan mukava reissu ja kyllä kannatti olla osallistumassa ja kuulemassa liiton ajankohtaisimpia asioita sekä muiden yhdistysten jäsenten ajatuksia! Toivottavasti osaamme valjastaa uuden tietomme ja innostuksemme myös jäsenten parhaaksi.
 
 
Kiitollisin ja innostunein mielin, 
Suvi ja Jenny 
 
Ps. Tule kuulemaan lisää päivästä seuraavaan johtokunnan kokoukseen, Kerubiin ti 16.5. klo 16.30 alkaen!